sfeerbeeld
              

                   
                  
VAKKUNDIG   │  VERTROUWD  │  BETROKKENVeel mensen denken dat ze gezond eten, maar is dat echt wel zo?

Een volwaardig voedingspatroon is van groot belang voor onze gezondheid. En die is bij de meeste mensen niet optimaal.
Vaak zijn het geen levensbedreigende klachten, maar klachten van vermoeidheid, lichte infecties, maag-darm problemen of moeite om overtollig gewicht kwijt te raken.
Een slecht voedingspatroon draagt hier zeker aan bij.
Ook al zorg je voor verse groenten en fruit, door transport, opslag, bereiding, maar ook tijdens het verbouwen van gewassen, kan een deel van de voedingswaarde al verloren zijn, voordat het onze cellen bereikt.
Voor de afbraak en opbouw van onze cellen zijn veel voedingsstoffen nodig.
Is de voeding ontoereikend, dan kan dit bijdragen aan het ontstaan van gezondheidsklachten.
 
Wat is Orthomoleculaire voeding?
Orthomoleculaire therapie kan worden gebruikt bij een groot aantal ziektes en door de relatieve veiligheid van vitaminen en mineralen zijn er geen bijwerkingen.
Het gaat uit van een gezonde, gevarieerde voeding die erop gericht is om zoveel mogelijk cellen van het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen, in goed opneembare, en in zo goed mogelijk te verteren vorm. Vervolgens kan dit, indien nodig, worden aangevuld met goed opneembare voedingssupplementen in de juiste dosering, zoals vitaminen, mineralen, spoorelementen of enzymen. Supplementen worden altijd als aanvulling gezien, en niet ter vervanging van een volwaardige voeding.
 
Wilt u meer toelichting of een afspraak maken? Dan bent u altijd van harte welkom!